Tolštejnské slavnosti 2014

24.06.2014 12:46

25.5.2012-26.5.2012 TOLŠTENSKÉ SLAVNOSTI 2012

V sobotu večer a v neděli po celý den se na vás u chaty Slovan a na hradě Tolštejn těší organizátoři Tolštejnských slavností.
14. ročník Tolštejnských slavností začíná velkou akcí pro malé návštěvníky od 17 hodin u chaty Slovan v Jiřetíně pod Jedlovou, kde se můžete těšit na hry, soutěže pro děti a ukázky. Poté se návštěvníci ve 21. hodin přesunou ve Světluškovém (lampionovém) průvoduna hrad Tolštejn, kde je čeká Bílá paní, ohnivá show a pyrotechnické efekty. Závěr soboty můžete strávit při hudební produkci v hradní restauraci.
 
Nedělní program začíná v 10 hodin programem pro děti v podhradí, kde je připravena stezka loupežníka Vildy, divadlo eMILLIon a rytíři z Labských skal. Od 14 hodiny bude zahájen oficiální program audiencí purkmistrů a rychtářů u pana Berky z Dubé, pokračuje uvedení nových členů Rytířské družiny Berky z Dubé, představením Rytířů z Labských skal, skupinou renesančních tanců Graciela a divadla eMILLIon s pohádkou pro děti.
Návštěvníky čeká také losování vstupenek návštěvníků v kompletních historických kostýmech, kteří mají také vstup zdarma.
 
Hudební doprovod zajistí hudební skupina Bohemian Bards, která hraje středověkou muziku.